Страви, приготовані на грилі, корисні чи ні?

Насамперед українці полюбляють грильовану їжу через її неперевершений смак. Однак хочеться, щоб смачне було ще й корисним. Багато хто вже знає, що, приміром, м’ясо з грилю значно корисніше, ніж смажене на сковороді чи мангалі. Щоб це дійсно було так, треба знати кілька простих правил приготування.

Грилювання з керамічним грилем від Grill Shop

М’ясо на грилі: чим менше жиру, тим краще

Беріть для приготування лише свіже м’ясо, птицю чи рибу. Під час грилювання продукти не вбирають додатковий жир. Навпаки, наявний у них жир витоплюється під впливом високої температури. Завдяки цьому страви з грилю виходять менш жирними та калорійними, що свідчить на їхню користь.

Грилювання з керамічним грилем від Grill Shop

Проте дві обставини можуть бути доволі небезпечними. По-перше, жир, який згорає при контакті з жаром у вугільному чи дров’яному грилі, утворює шкідливі леткі сполуки. По-друге, занадто довгий вплив високих температур спричиняє небезпечні хімічні процеси. Чи означає це, що треба відмовитися від грилювання м’яса? Аж ніяк! Що варто робити:

  1. Надавати перевагу нежирним сортам м’яса, птиці та риби.
  2. Перед грилюванням очищати їх від шкірки та наявних шматочків жиру.
  3. Слідкувати, щоб не загорався вогонь, бо прямий контакт з ним несприятливо позначиться на готовому продукті.
  4. Не тримати м’ясо всередині гриля довше, ніж потрібно. Термометр у кришці допоможе контролювати процес, щоб отримати добре просмажені страви за короткий час.
  5. Не їсти пригорілу чи надто смажену скоринку.

І, звісно, обов’язково слід дотримуватися базового правила грилювання – починати готувати лише на чистому обладнанні. Решітку, підставки, деко та внутрішні поверхні гриля необхідно ретельно очищати від решток їжі після кожного використання.

Овочі, хліб і навіть фрукти

Продукти, які не містять жиру, можна грилювати та вживати без застережень. Це можуть бути хліб, різноманітні овочі, гриби та фрукти. Зараз навряд чи когось здивуєш грильованим солодким перцем, помідорами чи спаржею. А от термічно оброблені на грилі шматочки яблука та груші, присипані корицею, персики чи банани можуть стати приємним кулінарним відкриттям.

Овочі та м'ясо на газовому грилі

Як бачимо, дотримуючись нескладних рекомендацій, доволі просто отримувати на грилі смачні та водночас корисні страви. Звісно, якщо у вас є гриль. Якщо саме шукаєте підходящу модель, така напевно знайдеться за посиланням https://grillshop.com.ua/ua/ серед широкого асортименту на сайті компанії Grill Shop. Магазин спеціалізується на продажу високоякісних грилів різних брендів, розмірів і типу палива, а також усіх потрібних супутніх товарів. У каталозі Grill Shop зібрано все, що може знадобитися для вдалого барбекю.

Comments are closed.